„Kranto“ progimnazijos mokinių dovana beglobiams gyvūnams

Gerumo, globos ir šilumos reikia ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams. „Kranto“ progimnazijos technologijų mokytojų G. Vilko ir M. Stulpinienės, lietuvių kalbos mokytojos G. Jankauskaitės iniciatyva 6-tų klasių mokiniai dalyvavo trumpalaikiame projekte „Bendradarbiavimas su VšĮ gyvūnų globos organizacija „Telšių uodegėlė“.

Per technologijų pamokas 6-tų klasių mokiniai su dideliu entuziazmu surentė beglobiams šunims dešimt įvairaus dydžio būdų, kai kurias net ornamentais pagražino, siuvo įvairius kilimėlius ir pagalvėles. O per lietuvių kalbos pamokas 6a klasės mokiniai pasakojo apie savo augintinius, prisiminė, kaip yra priglaudę ir maitinę benamį gyvūnėlį, kūrė laiškelius gyvūnų globos namų gyventojams. Viename iš jų rašoma: „Mano klasė Tau norėtų padėti – padovanoti jaukius namus. Tų namelių mes surentėme įvairių – didesnių ir mažesnių. Tikiuosi, kad išsirinksi tą, kuris labiausiai patiks ir būsi laimingas.“

Artėjant gražiausioms metų šventėms Kalėdoms 6a klasės mokiniai su technologijų mokytojais G. Vilku ir M. Stulpiniene aplankė gyvūnų globos namuose VšĮ „Telšių uodegėlė“ apgyvendintus gyvūnėlius. Tiesa, didesnę jų dalį kol kas globoja laikini šeimininkai. Gyvūnų globos namų VšĮ „Telšių uodegėlė“ direktorė R. Puidokienė maloniai sutiko „Kranto“ progimnazijos mokinius, papasakojo kiekvieno gyvūnėlio istoriją, pasidžiaugė praktiška mokinių dovana.

Džiaugiamės, kad „Kranto“ progimnazijos mokiniai noriai dalyvavo projektinėje veikloje, atidžiai klausėsi istorijų apie gyvūnėlių likimus ir norėtų pamatyti, kaip gyvūnėliai įsikūrė jų suręstuose nameliuose.

Mokytoja G. Jankauskaitė