Progimnazijos bibliotekoje mums smagu!

Pokemonai – „kišeniniai monstrai“, gyvenantys Pokemonų pasaulyje  šią vasarą  sugrįžo su ypač dideliu trenksmu.,,Pokemon Go“ žaidime virtualūs pokemonai ieškomi ir pagrobiami realiame gyvenime ir „prijungiami“ prie žaidėjo pokemonų veikėjų kolekcijos. Vėliau galima jį personalizuoti. Tokiu istorijos pasakojimu 1-4 klasių pailgintos dienos grupės mokiniams  prasidėjo kūrybinė kelionė „Pokemonų pasaulyje“, kurį vedė „Ateities” progimnazijos 4a klasės mokinys Kipras Gureckas. Juk geriausiai ir įtaigiausiai perduoti žinias gali patys mokiniai, vieni kitiems. Šiame užsiėmime kiekvienas dalyvis galėjo reikšti savo nuomonę, požiūrį į šį žaidimą, jo pasekmes.

Kūrybinėje kelionėje mūsų mokinių laukė trys etapai.

1-asis etapas prasidėjo spalio 18 dieną, progimnazijos skaitykloje. Jo metu pailgintos dienos grupės mokiniai buvo supažindinti su Pokemonų animacinių filmų, žaidimų atsiradimo istorija.

Parodytas  lietuvių kalba įgarsintas animacinis filmas „Nemirtingasis Pokemonas“.

2-ajame etape spalio 21 dieną  viktoriną „Ar žinai šio pokemono vardą“ vedė „Ateities“ progimnazijos 4a klsės mokinys Kipras Gureckas. Geriausiai pokemonų vardus žinoję mokiniai, buvo apdovanoti saldžiosiomis dovanėlėmis. Na, o bibliotekos vedėja Marija Gureckienė ir pailgintos dienos grupės mokytoja Laimutė Šliogerienė džiaugėsi mokinių  išradingais, teisingais atsakymais. Renginio pabaigoje paskelbtas piešinių konkursas „Pokemonų pasaulyje“, į kurį 1-4 klasių pailgintos grupės mokiniai noriai įsitraukė.

3-asis etapas spalio 28 dieną pats smagiausias.  Visi piešinių konkurso „Pokemonų pasaulyje“ dalyviai,  pasiekę gerąjį lygį, apdovanoti Jaunojo kūrėjo diplomais. Šešiems pailgintos dienos grupės  mokiniams įteikti diplomai už ULTRA  ir  penkiems  už MEISTRO LYGIO pasiekimus.

Kelionės pabaigoje parodytas filmas „Bonifacijaus atostogos“. Tai buvo lyg maža įžangėlė į artėjančias atostogas. Tik liūtas Bonifacijus atostogavo vasarą, o mūsų progimnazijos mokiniai jau laukia  rudens atostogų.

Turiningai ir prasmingai praleido laisvalaikį mūsų progimnazijos mokiniai. Jie mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti. Renginiai skatino domėjimąsi virtualiu ir realiu pasauliu, padėjo jame surasti save. Juk progimnazijos biblioteka tikrai atvira tiek žinioms, tiek įvairomis idėjoms, kur susitinka smalsūs protai, degančios širdys, Biblioteka yra ta vieta, kurioje norisi būti. Tai vieta – kurioje šilta, gera, malonu, jauku, informatyvu, profesionalu,modernu, vyrauja dermė tarp knygų ir informacinių technologijų.

„Kranto“ progimnazijos bibliotekos vedėja Marija Gureckienė