Edukacinė popietė Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje

Norint mokinius įtraukti į knygų skaitymą, nebepakanka vien rekomenduoti populiarias, įdomias ar pagal naująsias lietuvių kalbos ir literatūros programas privalomas perskaityti knygas. Kad mokiniai susidomėtų skaitymu, reikia juos supažindinti ir su kitomis mūsų miesto bibliotekomis.

Rugsėjo 16 dieną, keletas“Kranto“ progimnazijos aštuntų, šeštų ir pradinių klasių mokinių su bibliotekos vedėja Marija Gureckiene apsilankė  K. Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje. Mokiniai buvo nustebinti  ne tik šios bibliotekos interaktyvių erdvių, 3D spausdintuvu,  vartotojų aptarnavimo naujovėmis, dailininkų profesionalių parodomis, gausiu vaikų literatūros fondu, bet  ir Telšių Europe Direct informacijos centru, įsikūrusiu trečiajame bibliotekos aukšte. Šio informacijos centro direktorė Auksė Valackonienė papasakojo apie interaktyvią parodą „Lietuva Europoje ir Europa Lietuvoje“. Šioje parodoje Lietuva pristatoma per įvairias istorines, kultūrines, ekonomines sąsajas su visomis Europos Sąjungos valstybėmis. Mokiniams įspūdį padarė pats parodos objektas, panašus į bičių korio 28 akutes, sujungtas į interaktyvų stendą ir simbolizuojanti visų Europos Sąjungos šalių „suneštas“ idėjas.

Įspūdį padarė ir bendroji skaitykla su naujosiomis technologijomis bei kompiuterizuotomis darbo vietomis.

Apsilankę suaugusiųjų vartotojų  aptarnavimo skyriuje ir susipažinę su naujovėmis, grįžome į vaikų literatūros skyrių. Šio skyriaus vedėja Rūta Savickienė pakvietė užsiregistruoti ir išsirinkti naujų, įdomių knygų, nes paskelbta akcija –  iki spalio 1dienos nemokama registracija.

Susitikimai K. Praniauskaitės bibliotekojeMums besirenkant knygas, šią kultūros šventovę aplankė garbūs svečiai – Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas. Ministras Pirmininkas noriai bendravo su viešosios bibliotekos kolektyvu ir su vaikų literatūros skyrių aplankiusiais jaunaisiais skaitytojais. Džiaugėsi, kad vaikai noriai renkasi knygas, domisi naujovėmis, čia eksponuojamais profesionalių dailininkų darbais, ieško  informacijos, gilina žinias.

Ši edukacinė popietė buvo ne tik pažintis su Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos veikla, jos teikiamomis paslaugomis, bet kartu vyko ir pilietinis mokinių ugdymas, kuris grindžiamas mūsų valstybės demokratinėmis, kultūrinėmis, socialinėmis vertybėmis.

 Bibliotekos vedėja Marija Gureckienė, „Kranto“ progimnazija