Smagi išvyka į Tėrvetės gamtos parką

LatvijojeMokslo metai jau beveik baigiasi… Vis labiau norisi ištrūkti iš klasės į lauką, parką, ant kalno, į žaidimų aikštelę. Smagu savo mokslo prisotintas galveles pravėdinti gryname ore.  Mes, antrokai, nutarėme papramogauti – ir kartu su pirmokais vykti į Latviją, į nuostabųjį Tėrvetės gamtos parką. Tėrvetės gamtos parkas – vienas gražiausių gamtos, istorijos ir kultūros objektų Latvijoje, žavintis gamtovaizdžiais, unikalia pušų sengire, žiemgalių piliakalniais, pasakų pasauliu. Parkas pripažintas žinomiausiu Europos turistų kelionių tikslu Latvijoje. Labai jau laukėme tos kelionės, nes vykome į užsienį. Kad ir netolimą…

LatvijojePatyrėme nepaprastai daug gerų emocijų ir džiaugsmo susipažindami su nykštukų gyvenimu, nykštukų šeima, nameliais. Pamėginome ir mes į juos įlysti, apžiūrėti mažyčius stalelius, lovytes.

Nukeliavome į Miško motinos valstybę. Pabuvome ir pas išdykėlę Šilo raganą. Labai jau paslaptinga ir užburianti jos valdų teritorija. Užsikorėme ir į jos trobelę ant  vištos kojos.  O smagiausia buvo tai, kad ragana prašneko lietuviškai ir pavaišino mus zuikio lauktuvėmis.

Prisivaikščioję iki soties, apžiūrėję  šimtus pasakiškų medžio skulptūrų, pažaidę medinėje aikštelėje, suvalgę ledų miško kavinėje nebeturėjome jėgų grįžti iki autobuso.  Tad  iki jo per visą mišką parpūkšėjome pasakų traukiniu.

auni buvo išvyka į Tėrvetės gamtos parką.

2a klasės mokytoja A.Simanavičienė