Akcija „Kelyje būk saugus – būk matomas“

Siekiant užtikrinti mažųjų mokinukų saugią kelionę į mokyklą ir iš jos, vyko akcija pradinių klasių mokiniams „Kelyje būk saugus – būk matomas“. Šios akcijos tikslas – skatinti mokinius nešioti atšvaitus, kad būtų geriau matomi ir saugesni gatvėje tamsiais žiemos rytais ir vakarais.

Ryte, kai už lango dar buvo tamsu, būrelio „Šviesoforo mokyklėlė“ nariai apsilankė visose pradinėse klasėse. Susitikimo metu vieni būrelio nariai vilkėjo šviesą atspindinčias liemenes, segėjo atšvaitus, rankose laikė žibintuvėlius, kiti jokių šviesą atspindinčių ar skleidžiančių priemonių neturėjo. Išjungus klasėse šviesas ir įsivyravus tamsai, didžiausią įspūdį mokiniams padarė tai, kad tapo sunku įžiūrėti vieniems kitus. Tuomet būrelio nariai buvo apšviesti žibintuvėliu. Visi mokiniai pritarė, jog tuos, kurie naudojosi šviesą atspindinčiomis ar skleidžiančiomis priemonėmis, pastebėjo lengvai, tačiau visiškai negalėjo įžiūrėti tų, kurie šių priemonių neturėjo.

Būrelio nariai pasidomėjo, kiek mokinių prie kuprinių ar striukių yra prisisegę atšvaitus. Džiugu, jog beveik visi mokiniai juos turėjo. Na o tie, kurie dar nebuvo atšvaito prisisegę, pažadėjo, jog būtinai tai padarys. Kitą dieną šie vaikai, sutikti koridoriuje, skubėjo pranešti, kad atšvaitą jau turi. Su pasididžiavimu pasakojo, jog atšvaitą prisisegti paprašė ir tėvelių.

Manau, jog mokiniai, pamatę, kad pėstieji, nenešiojantys atšvaitų, tampa nematomi arba sunkiai pastebimi kelyje, įvertins, kaip svarbu su savimi turėti atšvaitą ir patiems rūpintis savo saugumu.

Būrelio vadovė Vilija Gabalytė