„Šok į tėvų klumpes“ – visuotinė atvirų durų diena tėvų darbovietėse

5a klasė profesinio veiklinimo dieną lankėsi UAB Baltijos mineralinių vandenų kompanijoje „Tiche”. Labai svetingai priėmė „Tiches „atstovai Regina ir Darius. Jie ne tik nuodugniai parodė visą produkcijos gamybos procesą (nuo butelių gamybos iki jau paruoštų gaminių fasavimo),  bet ir pristatė visus gaminius, vaikai  galėjo juos visus išskanauti ir išsirinkti sau labiausiai patikusį. Dar ir dovanų gavo.

Nuoširdus ačiū Robertos tėčiui, padėjusiam surengti išvyką ir suteikusiam galimybę apsilankyti jo darbovietėje, kuri ne tik  labai moderni, bet ir svetinga.

5b klasės mokiniai vyko į Vakarės mamos įstaigą, UAB „IRKVESTA“, kur stebėjo „gaminio gimimą“. Įdomu buvo pamatyti, kaip sukerpamas rūbas, kaip siuvamos atskiros detalės, kaip baigtas gaminys atsiduria ant lyginimo lentos, o nepasisekęs gaminys vėl grįžta į siuvyklą taisymui. Šioje įmonėje dirba siuvėjos, sukirpėjai, lygintojai, technologai, siuvimo  mašinų remontininkai, o pasiūti rūbai keliauja ne tik į Europos šalis, bet ir į  Ameriką.

6b klasės pažintis su tėvelių darboviete prasidėjo pirštų antspaudų dėjimu Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Nepilnamečių reikalų pareigūnė Vilma papasakojo, kokias operacijas vykdo kriminalinės, viešosios ir kelių policijos padaliniai. Įdomiausia buvo stebėti miesto gatves ir mokyklos aplinką kompiuterių monitoriuose, pasėdėti policijos automobilyje, kuriame vežami sulaikyti asmenys.

8a ir 8c klasės  „matavosi tėvelių klumpes“ Telšių rajono apylinkės teisme bei Telšių rajono savivaldybėje. Mokiniai buvo supažindinti su šių įstaigų veikla, darbo aplinka, čia dirbančių žmonių profesijomis ir karjeros galimybėmis.

Ačiū klasių auklėtojoms Ritai, Danutei, Laimai, Žydrei, Vandai, visiems tėveliams, kurie nepagailėjo savo laiko ir leido vaikams daugiau sužinoti apie profesijų pasaulį.

Karjeros koordinatorė S. Rekašienė

Be the first to leave a reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.