Mes – knygos Nešėjai

Kasmet gegužės 7-ąją minima Spaudos atgavimo ir knygos diena. Ji kiekvienam lietuviui primena tuos laikus, kai buvo uždrausta lietuviška spauda. Tačiau žmonės, ypač knygnešiai, kovojo už lietuvišką žodį, gabendami knygas iš Mažosios Lietuvos.

Spaudos atgavimo ir knygos dienos proga mūsų mokykloje žurnalistų būrelio iniciatyva surengta akcija „Aš – knygos Nešėjas“, kurioje dalyvavo 5-8 klasių mokiniai ir mokytojai. Kas yra knygos Nešėjas šiandien? Mokiniai, padovanoję bibliotekai perskaitytų knygų, drąsiai gali vadintis knygos Nešėjais. Juk knyga padeda pažinti pasaulį, todėl jos Nešėjas labai svarbus.

Gegužės 6 dieną vyko bibliotekai padovanotų knygų pristatymas. Džiaugiamės bendraamžių geranoriškumu, nes daugelio klasių knygų krūvelės buvo nemažos. Pristatydami knygas mokiniai pasakojo, kaip jas išsirenka, kokios knygos jiems įdomiausios. 6b klasės mokinė E. Mikutaitė kalbėjo, kad perskaityta knyga pradžiugina, dovanoja nepakartojamus draugus ir nepamirštamus nuotykius. Bibliotekos vedėja M. Gureckienė  pasidžiaugė, kad mokiniai ir kai kurie mokytojai, padovanodami bibliotekai daug gražių knygų, tapo tikrais knygnešiais.

Knyga – dvasinio tobulėjimo šaltinis. Juk jas skaitydami daromės dvasiškai turtingesni, geresni, gražesni.

E. Končiūtė, K. Vilkaitė, būrelio „Jaunieji žurnalistai“ atstovės